ПРАВИЛАКо може да учествује?


Свако ко пожели! За почетак, неопходно је да се региструјете на сајту Викимедијине мултимедијалне оставе, централног складишта слика за све Викимедијине пројекте; можете да се региструјете користећи право име или надимак. Потребно је и да оставите своју и своју мејл адресу, али ће она остати тајна.

У случају да победите, добићете поруку на мејл адресу са упутством како да жирију доставите своје име и адресу.

Како могу да пошаљем фотографију?

ДЕТАЉНО УПУТСТВО ЗА ПРАВИЛНО ПОСТАВЉАЊЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ФОТОГРАФИЈА МОЖЕТЕ НАЋИ ОВДЕ.

У Списковима можете потражити заштићено подручје које сте фотографисали и кликом на иконицу отићи ћете директно на страницу Викимедијине оставе. Наравно, не заборавите да се пријавите пре тога! Чаробњак ће вас водити кроз процес слања и постављања фотографије.

Посебну пажњу обратите на означавање фотографије, тј. на навођење шифре природног добра (ИД; на пример ПП04 - где је ПП врста природног добра, а 04 редни број). Шифарник можете видети на страницама портала на Википедији. Ово је веома важно како би ваша фотографија била категорисана правилно и тиме учествовала у фото-конкурсу. Шаблон и детаљнији приказ употребе погледајте на овој страници. Молимо Вас да детаљно прочитати приложено упутство о коришћењу шаблона на горе наведној страници.

За све нејасноће и питања посетите страницу Контакт. Срећно свим учесницима!