ПРАВИЛА 1. У конкурсу може да учествује свако ко пожели
 2. Аутор/ка фотографије морате бити Ви!
 3. У конкурсу могу да учествују само фотографије под слободном лиценцом (CC BY-SA 4.0)
  Пажња: Ове фотографије ће након конкурса бити јавне за употребу, односно слободне за коришћење, како на Викимедијиним пројектима, тако и у остале сврхе (објаве у медијима, па чак и у комерцијалне сврхе...).
 4. У конкурсу могу учествовати фотографије направљене и пре почетка конкурса. Важно је само да нису постављене након 31. маја у 23:59:59
 5. Свака фотографија обавезно мора имати назначен ИД, односно шифру природног добра. ИД природних добара можете пронаћи на Википедији и у списковима на овом сајту.
  ДЕТАЉНО УПУТСТВО ЗА ПРАВИЛНО ПОСТАВЉАЊЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ФОТОГРАФИЈА МОЖЕТЕ НАЋИ ОВДЕ и ОВДЕ.
 6. Најмања резолуција фотографије мора бити минимум 2 мега пиксела, али је пожељно да буду што веће резолуције.
 7. Није дозвољено постављати фотографије заштићене жиговима. Такве фотографије биће дисквалификоване.
 8. Фотографије морају бити изворне, без интервенција у виду монтаже или графичке обраде дела, које мењају композиције и елементе. Нису дозвољене фотомонтаже. Дозвољена је основна дигитална обрада, попут уобичајене корекције боје/контраста. Није дозвољена HDR техника.
 9. Број фотографије које један аутор/ка може поставити је неограничен.
 10. Пожељно је да приликом отварања налога на Викимедијиној остави назначите мејл адресу, како бисмо вас контактирали у случају победе или освајања неког од победничких места, похвале или захвалнице...

НАПОМЕНА: Молимо вас да након постављања фотографија, обавезно проверите у адекватној категорији да ли се фотографије налазе у такмичењу. Уколико не видите своје фотографије, молимо да нас контактирате до 5. јуна, када почиње процес жирирања и ова опција више неће бити могућа.ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ФОТОГРАФИЈЕ


Све фотографије које учествују у конкурсу биће пажљиво прегледане и оцењене на основу следећих критеријума:


Како могу да пошаљем фотографију?

ДЕТАЉНО УПУТСТВО ЗА ПРАВИЛНО ПОСТАВЉАЊЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ФОТОГРАФИЈА МОЖЕТЕ НАЋИ ОВДЕ и ОВДЕ.

У Списковима можете потражити заштићено подручје које сте фотографисали и кликом на иконицу отићи ћете директно на страницу Викимедијине оставе. Наравно, не заборавите да се пријавите пре тога! Чаробњак ће вас водити кроз процес слања и постављања фотографије.

Посебну пажњу обратите на означавање фотографије, тј. на навођење шифре природног добра (ИД; на пример ПП04 - где је ПП врста природног добра, а 04 редни број). Шифарник можете видети на страницама портала на Википедији. Ово је веома важно како би ваша фотографија била категорисана правилно и тиме учествовала у фото-конкурсу.
Шаблон и детаљнији приказ употребе погледајте на овој страници.
Молимо Вас да детаљно прочитате приложено упутство о коришћењу шаблона на горе наведној страници.

За све нејасноће и питања посетите страницу Контакт. Срећно свим учесницима!